09-07-2015

Nieuwe poging snelheidsrecord !

Guy Martin en Triumph doen een poging om HET record weer in handen te krijgen


Triumph Motorcycles bevestigt een nieuwe poging in om in augustus 2015 het snelheidsrecord op land te verbreken.

  • TT legende en adrenaline junk Guy Martin zal de Triumph Rocket III Streamliner besturen tijdens deze heldhaftige poging. 
  • De Triumph Rocket III Streamliner wordt aangedreven door twee 2.3-liter Triumph Rocket III motoren met die samen 1000 pk produceren. 
  • Onder het toeziend oog van de Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) zal de poging om het wereldrecord op land te verbreken in de week van 23 augustus plaatsvinden op de zoutvlaktes van Bonneville in Utah, USA

Triumph, het legendarische britse motormerk, heeft bevestigd weer nieuwe poging te gaan te gaan ondernemen om het snelheidsrecord op land met de motor weer in handen te krijgen. Het huidige record ligt op 376,363 mijl per uur en het team van Triumph is vastberaden om dit record in augustus op de zoutvlaktes bij Bonneville te gaan overtreffen.

Achter het stuur van de Triumph Rocket III Streamliner kruipt niemand minder dan de Ilse of Man TT coureur, vrachtwagen monteur en TV presentator, Guy Martin. Bekend om zijn liefde voor alles wat snel gaat, is Guy de juiste man om het landsnelheidsrecord na 45 jaar weer op naam van Triumph te zetten.

Triumph heeft een rijke geschiedenis op gebied van landsnelheidsrecords en wist vanaf 1955 tot en met 1970, met uitzondering van 33 dagen, het record vast te houden. Deze legendarische prestatie bezorgde Triumph in die jaren veel bekendheid en zorgde voor de titel "World Fastest Motorcycle". De hoofrolspelers van die tijd waren streamliners als de Devil's Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner en Gyronaut X1, waarbij de laatste een snelheid van 245,667 mph (395,28 km/u) op de klok wist te zetten. Vandaag de dag ligt de lat op 376,363 mph (605,697 km/u), welke is neergelegd door Rocky Robinson in 2010 met zijn Top Oil-Ack Attack Streamliner. 

De 2015 Triumph Rocket III Streamliner is geheel opgetrokken uit carbon en kevlar onderdelen en wordt aangedreven door twee Triumph Rocket III motoren die mede dankzij de gemonteerde turbo en de methanol brandstof samen 1000pk bij 9000 toeren weten te produceren. De motorfiets is 7,7 meter lang, 60 centimeter breed en 90 centimeter hoog en valt in de categorie "C" voor streamliners.   

De naam van de huidige Triumph Bonneville heeft zijn oorsprong te danken aan Johnny Allen's record op de gelijknamige zoutvlakte in september 1955. Johny wist met zijn streamliner, de Devil’s Arrow, een voor die tijd ongekende snelheid te behalen van 193,72 mijl per uur. De eerste T120 Bonneville werd geïntroduceerd op de Earls Court Bike Show en kwam in 1959 op de markt. 

In de maand juli zullen de nodige test-runs gedaan worden en de poging zelf zal tussen 24 en 27 augustus plaatsvinden.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen verwijzen wij u naar: www.triumphlandspeed.com en www.guymartinracing.co.uk

 

Meer nieuws

Deel deze pagina op:

Bel 03 321 30 01